A húst megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Tálba tesszük a felszeletelt hagymával és fokhagymával együtt. Annyi szódavízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzákeverjük a bort és az ecetet. 24 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap a húskockákat nyársra húzzuk. A burgonyát vékonyan felszeleteljük. A hagymaszeletekkel együtt nyársra húzzuk. Az olajjal átkenjük a nyársakat. Faszénparázson vagy felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük.
Ha nem kapunk a saslikhoz szép tarját, használjunk helyette szűzérmét. A pezsgő szódavíz lazítja a rostokat. A fűszerek íze átjárja a húst, hamarabb megsül, puha marad, nem lesz rágós.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre