Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus csokoládétorta

90 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához egy edényben mérjük ki a lisztet a sütőporral, egy másik edényben a cukrot, a tejet, az olajat, és a tojássárgáját. A  harmadik edénybe kerüljön a tojásfehérje a sóval, valamint pár csepp citromlével.
  2. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá verjük az egészet. Utána elkeverjük a tejet, az olajat, a tojássárgáját és a cukrot, de csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabból kb. 2 kanálnyit a masszához adunk, és kézi habverővel elkeverjük benne.Párszor ezt megismételjük, majd beletesszükaz összes habot, és simárakeverjük. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposanszedjük lea sárga masszát. 
  3. Ezután tortaformába tesszük, aminek csak az alján legyen papír, az oldala maradjon szabad. A forma oldalára húzugassuk felkicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud majd kapaszkodni, és egyenletesebb lesz a végeredmény.
  4. 175 fokon addig sütjük, míg szép színt nem kap (tűpróba!)Amikor teljesen kihűlt, lapokra vágjuk.
  5. A krémhez a tojásokat a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad. Ezután a robotgép üstjébe öntjük, és addig habosítjuk, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ekkor belekockázzuk a vajat, elkeverjük. 
  6. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakaót, és apránként, folyamatos keverés mellett a tojásos habhoz adjuk. 
  7. Hűtőben lehűtjük, majd tölthetjük vele a tortát habzsák segítségével. A lapokat betöltjük a krémmel, majd kívülről is krémmel díszítjük. Tetejét tetszőlegesen díszítjük, akár a krémet habzsákból nyomva. Oldalát tortafésűvel vagy villávalkidíszítjük.

Csokoládétorta sütés nélkül >>>  

Céklás csokoládétortA >>> 

Megjegyzés

21-22 cm-es tortaformához. Lényegében dobos krémmel van töltve. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss