hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta sütés nélkül

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 15 db babapiskóta
  • 8 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú)
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem biztos, hogy kell. A sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük.
  2. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.
  3. A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához vannak mérve. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek