A lisztt összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk.
Ezután hozzákeverjük a kétféle cukrot és a kakaót, majd a közepébe egy kis mélyedést vájunk, és belekanalazzuk a mézet, beleöntjük a kissé felvert egész tojásokat és az 1 evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, és ha szükséges, akkor apránként hozzáadunk még egy kevés tejfölt. A kész tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd cipóvá formáljuk.
Egy sütőpapírt megszórunk egy kevés liszttel, majd kinyújtjuk az egyik tésztacipót 22 x 32 cm-es tepsi méretűre, és ráhelyezzük a tepsi hátlapjára. 170 fokra előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ezután a sütőből kivéve a rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. A másik tésztacipóval is így járjunk el.
A krémhez a pudingport és a lisztet összekeverjük, majd egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felmelegítjük, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket. Ezután pár perc alatt sűrűre főzzük. A forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, hogy sima állagú krémet kapjunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudingot.
Belehelyezzük a tepsibe az egyik tésztalapot, egyenletesen rásimítjuk a krémet, és ráhelyezzük a másik tésztalapot. Néhány órán át állni hagyjuk, hogy a tészta teljesen megpuhuljon, összeérjen.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.