Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai csípős-savanyú zöldségek

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat felcsíkoztam, a sárgarépát ferdén karikáztam. A paradicsomot apróra kockáztam.

Forró serpenyőben nagyon kevés olajon a fokhagymát kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a csíkozott hagymát és a répát is. Rövid pirítás után hozzáadtam a darabolt paradicsomot, majd felöntöttem kevés borral. A gombát hozzátéve lefedtem, és 5 percig pároltam. A chilipor, a gyömbér és a darált paprika is belekerült (közepesen csípős chiliből készült port használtam), enyhén megsóztam. Hozzáadtam a csíkozott uborkát, a kaliforniai színes paprikát, beletettem a szójaszószt, majd pótoltam a bort annyira, hogy éppen ne lepje el.

Beletettem a rizstésztát is, ami 5 perc alatt megfő, és fedő alatt néhányszor átkavarva addig főztem, míg a tészta az összes nedvességet fel nem szívta.

Megjegyzés

A kínai konyha rendkívül sokrétű. Ez az étel nem tradicionális, csak kínai jellegű. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek