Elkészítés: A hozzávalókat felcsíkoztam, a sárgarépát ferdén karikáztam. A paradicsomot apróra kockáztam.
Forró serpenyőben nagyon kevés olajon a fokhagymát kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a csíkozott hagymát és a répát is. Rövid pirítás után hozzáadtam a darabolt paradicsomot, majd felöntöttem kevés borral. A gombát hozzátéve lefedtem, és 5 percig pároltam. A chilipor, a gyömbér és a darált paprika is belekerült (közepesen csípős chiliből készült port használtam), enyhén megsóztam. Hozzáadtam a csíkozott uborkát, a kaliforniai színes paprikát, beletettem a szójaszószt, majd pótoltam a bort annyira, hogy éppen ne lepje el.
Beletettem a rizstésztát is, ami 5 perc alatt megfő, és fedő alatt néhányszor átkavarva addig főztem, míg a tészta az összes nedvességet fel nem szívta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre