Elkészítés: A szalonnát felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, majd a finom apróra vágott vöröshagymát beletesszük és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, és összepirítjuk. Ízesítjük sóval, fűszerezzük fűszerpaprikával és borssal. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd puhára pároljuk.
A puliszkához 1 liter vizet forralunk. Jó alaposan megsózzuk, és szüntelenül kevergetve lassan beleszórjuk a kukoricadarát, és puhára főzzük - ha szükséges, még öntünk hozzá vizet.
A kész puliszkát belesimítjuk egy (nagy) kivajazott tűzálló tálba, rámorzsoljuk a túrót és meglocsoljuk a tejföl felével. Erre jön a lecsós csirke, majd beborítjuk a megmaradt tejföllel.
Ezek után összesütjük az előmelegített kemencében vagy sütőben.
A házi sonkát felszeleteljük, és serpenyőben megsütjük, majd a készre sült puliszkás-lecsós csirkemellhez tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre