Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kemencés lecsós csirkemell puliszkával

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, majd a finom apróra vágott vöröshagymát beletesszük és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, és összepirítjuk. Ízesítjük sóval, fűszerezzük fűszerpaprikával és borssal. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd puhára pároljuk.

A puliszkához 1 liter vizet forralunk. Jó alaposan megsózzuk, és szüntelenül kevergetve lassan beleszórjuk a kukoricadarát, és puhára főzzük - ha szükséges, még öntünk hozzá vizet.

A kész puliszkát belesimítjuk egy (nagy) kivajazott tűzálló tálba, rámorzsoljuk a túrót és meglocsoljuk a tejföl felével. Erre jön a lecsós csirke, majd beborítjuk a megmaradt tejföllel.

Ezek után összesütjük az előmelegített kemencében vagy sütőben.

A házi sonkát felszeleteljük, és serpenyőben megsütjük, majd a készre sült puliszkás-lecsós csirkemellhez tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss