Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns csirke polentával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A csirkéhez:
  • 8 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 3 db paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1,5 dl fehérbor
  • 4 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 csipet fahéj
  • 1 késhegynyi cukor
  • bors
  • A polentához:
  • 1 l víz
  • 1 tk só
  • 25-30 dkg kukoricadara

Elkészítés

  1. A zsiradékot felforrósítjuk, és beletesszük a megsózott, megborsozott combokat. Pirosra sütjük, majd félretesszük és melegen tartjuk.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtiszított és lereszelt sárgarépát és a meghámozott és összevágott paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Felöntjük a borral és a paradicsomlével. Felforraljuk, majd belerakjuk az elősütött csirkecombokat, és kb. 15 percig főzzük.
  3. Ekkor hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a bazsalikomot, a cukrot és a fahéjat. A végén megszórjuk felaprított bazsalikom és petrezselyemzöld keverékével.
  4. A vizet felforraljuk a sóval, majd folyamatosan kevergetve fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg elválik az edénytől és amíg szép, sima, kissé kemény masszát kapunk. Formákba töltjük, és hagyjuk megdermedni. A csirkét a szósszal és a polentával tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom , pikáns, könnyű eledel, főleg ebben a nagy kánikulában. - verike54

Ezek is érdekelhetnek

Friss