Elkészítés: A tésztához valókat összekeverem, mintha kefires tésztát csinálnék, a kefirt a végén apránként adom hozzá, hogy ne legyen túl híg, de nagyon sűrű sem. Lehet, hogy nem kell hozzá az egész kefir, ez a liszttől függ. Kevés reszelt citromhéjat is teszek bele.
A cukrot kevés egy evőkanál olajjal megolvasztom, karamellizálom, a citrom levét hozzáteszem, majd a szilvákat ezen egy kicsit karamellizálom. Teflonos edényben célszerű ezt csinálni. Közepes tepsibe sütőpapírra öntöm a tésztát, és a szilvát a tetején egyenletesen elosztom. 175 fokos sütőben kb. egy órát sütöm. Ezt a fajta tésztát viszonylag sokáig kell sütni. Porcukorral megszórva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre