Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Katalin hercegné ennek az ételnek köszönheti csodás alakját: videón mutatjuk a receptet

Katalin hercegné kedvenc ételei között főként vegetáriánus ételeket találunk. Vilmos herceg kedvese ha teheti, ebédre salátát fogyaszt, ám nem ízetlen, üres jégsalátát, hanem különleges és tartalmas fogásokat fogyaszt.

Katalin hercegné egyik kedvenc salátáját egy mézédes gyümölcs, a dinnye teszi igazán különlegessé, ízletessé és tartalmassá pedig a fetától válik. Sokan ott rontják el, ha salátát készítenek, hogy szinte csak zöld leveleseket használnak, és nem tesznek bele fehérje- és szénhidrátforrást, sőt a dresszinget is elhagyják. Egy saláta azonban nem attól lesz egészséges, vagy diétás, ha leveleket rágcsálunk!

Egy saláta akkor igazán egészséges, egyben tápláló fogás is, ha minden megtalálható benne, azaz a magas rostforrású zöldségek mellett szénhidrátot, fehérjét és jó zsírokat is tartalmaz!

A tökéletes, egészséges saláta összetevői:

  • zöld levelesek (jég- vagy római saláta, bébispenót),
  • fehérje (bab, lencse, csicseriborsó, tofu, feta sajt, tojás, roston csirkemell, tonhal vagy öntetként fűszeres joghurt),
  • szénhidrát (köles, bulgur, quinoa, krumpli, rizs vagy durumtészta)
  • egészséges zsírok (olajos magvak, olívaolaj, avokádó)
  • plusz színek, ízek és textúrák (őszibarack, eper, dinnye, kaliforniai paprika, lila hagyma, kukorica, cékla, sárgarépa, brokkoli).

Igazán tökéletes, tápláló, mégis diétás saláta Katalin hercegné kedvence is.

Videón mutatjuk az uborkás dinnyesaláta receptjét!

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss