Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezeket tedd bele a salátádba, ha fogyni szeretnél

Ha a következő hozzávalókból készíted a salátádat, akkor nemcsak még ínycsiklandóbb lesz, de a fogyásodat is felpörgeti. Ráadásul minden zsírégető alapanyag pénztárcakímélő és könnyen hozzáférhető, közülük néhányat biztosan te is megtalálsz a konyhádban!

A fogyókúrázók rémálma a saláta, hiszen ízetlen, üres és már az elfogyasztása közben nő bennünk az éhség. A salátát azonban el lehet készíteni úgy is, hogy laktató, finom és diétás legyen! Arra kell csak figyelni, hogy a zöld levelesek (spenót, saláta) és zöldségek mellett kerüljön bele jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrát (főtt köles, bulgur, quinoa), minőségi zsír (avokádó, olívaolaj) és fehérje is (roston sült csirkemell, tonhalfilé, cottage cheese, tojás).

1. kaliforniai paprika

Az édes paprika fokozza az anyagcserét a dihidrokapsida nevű vegyületnek köszönhetően. Ráadásul a piros és a zöld kaliforniai paprika is rengeteg C-vitamint tartalmaz - vagyis olyan tápanyagokat, melyek a gyomorban a zsírraktározást kiváltó stresszhormonokkal küzdenek. Egy keveset mindenképp érdemes belecsempészni a salátádba!

Mi passzol hozzá? Avokádó, hagyma, fekete bab, paradicsom, balzsamecet, frissen őrölt bors

2. Tojás

Ha fehérjeforrást tennél a salátádba, akkor a csirke helyett válassz inkább tojást! A tojás ugyanis nemcsak olcsóbb, de a sárgájában megtalálható egy zsírellenes tápanyag, a kolin, aminek étvágycsökkentő hatása van. Sőt, csökkenti a szívbetegségek és a daganatos megbetegedések kockázatát is!

Mi passzol hozzá? Kelkáposzta, kelbimbó, sárgarépa, gomba, vörösborecet, olívaolaj, frissen őrölt bors

3. Hüvelyesek

A hüvelyesek, mint például a bab vagy a lencse csökkentik a cukorbetegség és az elhízás kockázatát. Sőt, egy spanyol tanulmány azt is megállapította, hogy ha elfogyasztasz kb. egy fél csészényi hüvelyes zöldséget, akkor 31%-kal nő a jóllakottság érzésed. Nem semmi, ugye?

Mi passzol hozzá? Retek, narancs, mogyoróhagyma, feta sajt, citrusfélék

4. Hagyma

A hagyma erőteljes ízt ad a salátádnak, ráadásul serkenti a zsírégetést és a véráramlást. Ne hagy ki a salátádból, ha a fogyás a cél!

Mi passzol hozzá? Uborka, paradicsom, sárgarépa, csicseriborsó, vörösborecet

5. Tonhal

A tonhal rengeteg fehérjét, valamint omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, ami zsugoríthatja a zsírsejteket, szóval mindenképp megéri belőle rendszeresen fogyasztani.

Mi passzol hozzá? Spenót, paradicsom, zöldpaprika, uborka, hagyma, feta sajt, görög dresszing 

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss