Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábés bárányborda Wossala Rozina meglepetés hozzávalójával

MME MME
75 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított karalábét hasábokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd forró serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk, és miután megpirult, ráöntjük a bort és a citrom levét. Ahogy elforr a bor, levesszük a tűzről és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, majd tálalásig félretesszük.
  2. A báránybordát megtisztítjuk, leeső részeiből pedig alaplevet főzünk. Ízesítjük fehérborral, mentával, az infúzionált kakaóbabbal, sóval és borssal. Fél óra főzés után leszűrjük, és tejszínnel, vajjal mártásállagúra forraljuk.
  3. A bárányt sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, vajjal locsolgatva mindkét oldalát megsütjük 3-4 perc alatt, közben friss kakukkfüvet dobunk rá. 2-3 perc pihentetés után tálaljuk.

Odette és Mardoll receptje - Fotó: VIASAT3/Troll a konyhában

Ezek is érdekelhetnek

Friss