Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • leveles tészta
  • póréhagyma
  • laskagomba
  • vaj
  • főtt sonka
  • füstölt sonka
  • tojás
  • bors
  • póréhagyma
  • vaj
  • fehérbor
  • tej
  • víz
  • cukor
  • ecet
  • torma
  • keményítő
  • alaplé
  • főzőlé

Elkészítés

Elkészítés: A mártáshoz felaprítjuk a pórét, vajon megfuttatjuk, felöntjük a borral, majd az alaplével, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a borsot, a cukrot és a reszelt tormát, pár percig főzzük, majd besűrítjük a keményítővel, és hozzáadjuk az ecetet.

A töltelékhez a pórét, a gombát és a sonkát felaprítjuk, a vajon átpirítjuk. A tojásokat felverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, és a gombás sonkához öntjük, átsütjük, mint a rántottát.

A leveles tésztát kinyújtjuk vagy kihajtogatjuk, félbevágjuk. Mindkét lapra 4-4 szelet sonkát fektetünk, elosztjuk a közepükön a tölteléket, és óvatosan feltekerjük, végeiket összenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön. Lekenjük tojással, és 160 fokos légkeveréses sütőben (nem légkeveresnél 180 fokon) kb. 15-20 percig sütjük.

Szeletelve tálaljuk, tormamártást kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss