Elkészítés: A mártáshoz felaprítjuk a pórét, vajon megfuttatjuk, felöntjük a borral, majd az alaplével, 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a sót, a borsot, a cukrot és a reszelt tormát, pár percig főzzük, majd besűrítjük a keményítővel, és hozzáadjuk az ecetet.
A töltelékhez a pórét, a gombát és a sonkát felaprítjuk, a vajon átpirítjuk. A tojásokat felverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, és a gombás sonkához öntjük, átsütjük, mint a rántottát.
A leveles tésztát kinyújtjuk vagy kihajtogatjuk, félbevágjuk. Mindkét lapra 4-4 szelet sonkát fektetünk, elosztjuk a közepükön a tölteléket, és óvatosan feltekerjük, végeiket összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön. Lekenjük tojással, és 160 fokos légkeveréses sütőben (nem légkeveresnél 180 fokon) kb. 15-20 percig sütjük.
Szeletelve tálaljuk, tormamártást kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre