Ilyenkor, március elején, már hajlamosak vagyunk elhinni, hogy végleg vége a rossz időnek, és bizony gyakran bedőlünk a csalóka napsugaraknak. A hajnalok és az esték azonban még hűvösek lehetnek, és ilyenkor szuper ötlet egy tányér forró krémleves, ami laktat, és ami felmelegít. A burgonyakrémleves sokak kedvence, többféle módon készíthetjük. Ha azt szeretnéd, hogy még krémesebb és ettől persze még finomabb legyen a végeredmény, szükség lesz egy egyszerű hozzávalóra – ez pedig nem más, mint a sajt.
Egy finom sajt lágyítani fogja a leves ízét, és még krémesebbé teszi. A végeredmény bársonyos, finom, enyhén diós ízű leves lesz – próbáld ki!
A burgonyakrémleves hozzávalói:
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is)
- 1 ek liszt
- 1/2 ek petrezselyem
- csipetnyi őrölt bors
- só
Elkészítése:
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
- Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
- Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig kis lángon főzzük.
- A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
Ajánljuk még:
- EZ A VILÁG LEGEGYSZERŰBB KAKAÓS SÜTIJE - ITT A TRÜKK, AMITŐL MENNYEI LESZ!>>>
- KÉPVISELŐFÁNK, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI – A KRÉM OLYAN, HOGY MEGŐRÜLSZ!>>>
- ÍGY LESZ ÁLOMFINOM A KLASSZIKUS KUGLÓF – ITT A TÖKÉLETES ALAPRECEPT!>>>