Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz szuper finom a burgonyakrémleves: ez a titkos hozzávaló!

default user icon
MME
A krémleveseket soha nem unjuk meg! Élvezzük, ahogy hideg időben a fűszeres, forró krém átmelegít, nyáron pedig a gyümölcsös, hűs variációk segítenek, hogy elviseljük a hőséget, és közben jól is lakjunk. A burgonyakrémleves örök kedvenc, amit egy egyszerű hozzávalóval még ízletesebbé, még tartalmasabbá tehetünk.

Ilyenkor, március elején, már hajlamosak vagyunk elhinni, hogy végleg vége a rossz időnek, és bizony gyakran bedőlünk a csalóka napsugaraknak. A hajnalok és az esték azonban még hűvösek lehetnek, és ilyenkor szuper ötlet egy tányér forró krémleves, ami laktat, és ami felmelegít. A burgonyakrémleves sokak kedvence, többféle módon készíthetjük. Ha azt szeretnéd, hogy még krémesebb és ettől persze még finomabb legyen a végeredmény, szükség lesz egy egyszerű hozzávalóra – ez pedig nem más, mint a sajt. 

Egy finom sajt lágyítani fogja a leves ízét, és még krémesebbé teszi. A végeredmény bársonyos, finom, enyhén diós ízű leves lesz – próbáld ki!

A burgonyakrémleves hozzávalói:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is)
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek petrezselyem
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítése:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
  3. Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig kis  lángon főzzük.
  4. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

 Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss