Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karaj szeletek Orly módra, burgonyás gofrival és rizzsel

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg sertés karaj csont nélkül
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • A bundához:
  • 2 db tojás
  • ½ tk só
  • 2 dl sör
  • kevés víz
  • 20 dkg finomliszt
  • a hússzeletek forgatásához:
  • finomliszt
  • A sütéshez:
  • 6 dl étolaj
  • A gofrihoz:
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db hagyma
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1/2 dl tejföl
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • kevés olaj
  • A rizshez:
  • 1 bögre rizs (2 dl)
  • 2 bögre húsleves alaplé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a liszttel, sörrel és kevés vízzel kikeverjük, majd apránként hozzákevérjük a tojásfehérje habot.
  2. A karajt felszeleteljük, megmossuk, megsózzuk, és őrölt borssal meghintjük. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk. A hússzeleteket először lisztbe mártjuk, majd a sörös masszába. Mindkét oldalát alacsony lángon, fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  3. A gofrihoz a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb gerezdekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, a krumplit összetörjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és a burgonyához adjuk.
  4. A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és a tejföllel, majd a burgonyás masszához keverjük. Sóval, fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk. Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben kisütötjük.
  6. A rizst megmossuk, az olajon kissé megfuttatjuk, majd a forró levessel leöntjük. Fedővel lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A sütőt lekapcsoljuk, és készre főzzük. 

Ezek is érdekelhetnek