Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkarika Karácsonyra

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • 8 dkg tojásfehérje
  • 24 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé (frissen facsart)
  • 4 g étkezési keményítő
  • pár csepp piros ételszínezék (opcionális)

Elkészítés

  1. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadunk egy teáskanál citrom levét is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett.
  2.  Kb. 60 fokra melegítjük, ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük, és kemény habbá verjük. (kb 10 perc).
  3. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, karikákat formázunk. A sütőt 80 fokra melegítjük elő, és 2 órán át sütjük-szárítjuk a habkarikákat.  Ebből a mennyiségből 16 db habkarika készül.

KARÁCSONYI TOBOZ (SÜTÉS NÉLKÜLI RECEPT)

NARANCSOS TOJÁSLIKŐR 

Megjegyzés

Akár hetekkel Karácsony előtt elkészíthtő, gasztró ajándék épp úgy lehet, mint karácsonyfa dísz. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek