Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sem Vilmos, sem Kamilla? Sokan lemaradnak idén a királynő karácsonyi vacsorájáról

default user icon
MME
Idén elmarad a brit királyi család hagyományos karácsonyi vacsorája, a pandémia miatt II. Erzsébet angol királynő és férje, Fülöp herceg csendben, elvonulva ünnepel.

II. Erzsébet brit királynő és családja immár évtizedek a Sandringham kastélyában tölti az ünnepeket, az idei karácsony azonban nekik is más lesz a járványhelyzet miatt. A nagy karácsonyi lakomát hagyományosan december 25-én szokták megtartani, melyre a királynő és Fülöp herceg összes gyermeke és azok teljes családja mindig hivatalos. II. Erzsébet és férje általában az ünnepek előtt néhány nappal elutazik a Norfolk megyében található Sandringham kastélyba, míg a család többi tagja december 24-én csatlakozik hozzájuk. 

A Buckingham Palota néhány napja megerősítette, hogy idén a pandémia miatt 33 év után először elmarad a közös ünneplés. A 94 éves királynő és 99 éves férje idén rendhagyó módon a Windsor kastélyban töltik az ünnepeket, mely 40 kilométerre található Londontól. A királyi pár egyébként azóta itt tartózkodik, amióta újra kijárási korlátozás van érvényben Angliában, és nem érintkeztek senkivel. 

A brit kormány az ünnepekre való tekintettel oldott a teljes izoláción, és annyi engedmény tett, hogy december 23. és 27. között 3 háztartás összegyűlhet a windsori palotában, így néhányan meglátogathatják majd a koruk miatt igencsak veszélyeztetett helyzetben lévő király párt. A kérdés csak az, ki lesznek a szerencsések.

A Buckingham Palota orvosa azt tanácsolta a királynőnek, hogy saját maga és férje érdekében a meghívott vendégek névsorának összeállításakor vegye figyelembe azok korát és hogy mekkora mértékben voltak kitéve a fertőzésnek. A brit média szerint így Vilmos, Katalin és a gyerekek biztosan kimaradnak idén, György és Sarolta ugyanis iskolába járnak, így potenciális veszélyforrást jelentenek a királynőre és férjére. Így viszont lehetőséget kaphatnak, hogy a Katalin családjával, a Middletonékkal ünnepeljenek. 

A trónörökös, Károly felesége, Kamilla jelenléte is kérdéses a királynő karácsonyi asztalánál, hiszen a cornwalli hercegnének is két gyermeke és öt unokája van, így nem tanácsos érintkeznie az uralkodói párral. 

Olvasd el ezt is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss