Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapribogyós fánkok tormás céklapürével

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A céklát héjában megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk, feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tormát, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk. A céklával együtt mixerben pürésítjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A kapribogyóból kézzel kinyomjuk a nedvességet, késsel felaprítjuk, a petrezselymet is apróra vágjuk. Ezeket a krémsajthoz keverjük a snidlinggel együtt. Megborsozzuk, ha kell, kicsit megsózzuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet.

Az olajat felforrósítjuk, a sajtos masszából 2 kiskanál segítségével kis fánkokat formázunk, a lisztes tojásba forgatjuk, 1-2 perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, kicsit kihűtve, a céklapürével fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss