Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás tormakrémmel töltött céklás palacsinta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 1 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db nagyobb főtt cékla
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg pulykamell sonka
  • 5 dkg ecetes reszelt torma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • keményítő vagy liszt

Elkészítés

Elkészítés: Palacsintatésztát készítünk, amibe a végén belereszeljük a főtt, megpucolt céklát. Minden darab előtt kevés olajat öntve a serpenyőbe, kisütjük a palacsintákat.

A pulykasonkát felkockázzuk, a keményítőt vagy lisztet a tejszínnel elkeverjük, beletesszük a sonkakockákat, az ecetes tormát és a fűszereket, és rottyantunk rajta egyet, kész is.

A tésztát megtöltjük a sonkás-krémmel, a maradékkal díszítjük.

Megjegyzés

Hidegen finomabb!!

A céklának megsülve sokkal finomabb az íze, mint megfőzve. Hidegen vagy langyosan fogyasszuk. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss