Elkészítés: A kacsamell bőrös felét beirdaljuk, a húst ízesítjük sóval, borssal és gyömbérrel. Egy hideg serpenyőbe tesszük a bőrös felükkel lefelé a melleket, és mérsékelt tűznél elősütjük. Ha a bőrös felük megpirult, megfordítjuk a húsokat, s melléteszünk 2 gerezd fokhagymát meg a friss
kakukkfüvet, és 150°C-ra előmelegített sütőben - kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Közben a vajon felolvasztunk egy kevés barnacukrot, rádobjuk a szőlőszemeket, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel. Öntünk bele 3 dl szőlőlét, kicsit összeforraljuk. (Kevés hideg vízben feloldott keményítővel is sűríthetjük.)
A kacsamellet alufóliába tekerve pihentjük 10 percig, majd rézsútosan szeletekre vágjuk, tálaláskor meglocsoljuk a mártással. Krumplifánkkal, krokettel vagy burgonyapürével kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!