Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így gyűjtsd be a kakukkfüvet és a mezei iringót – finomak és különlegesek, érdemes megkóstolni mindkettőt!

default user icon
MME
A kakukkfüvet még csak-csak megismerjük és tudjuk, hogy mire, hogyan használhatjuk, de a mezei iringó már nehezebb dió. Megyeri Sára, a Mindmegette.hu szakértője most elmondja, hogy miként gyűjthetjük be ezt a két növényt és hogyan használhatjuk fel őket.

Videósorozatunkban Sára a Vértesben barangolva mutatja meg, hogy mire használhatjuk a mezőről saját kezűleg begyűjtött növényeket. Az eddigi részekből egyebek mellett kiderült, hogyan kell kiszárítani a kedvenc zöldfűszereinket, az oregánót, a kígyóhagymát, a csalánt és a mentát, készített nekünk csipkebogyólekvárt, és elárulta azt is, mit kezdhetünk a mezei szamócával.

A legfrissebb videóban a füvesasszony a kakukkfűről és a mezei iringóról mesél:

MEGYERI SÁRA - DZSINDZSA

Megyeri Sára vadon termő növényekkel foglalkozik, azt kutatja, mitől finomak, és hogy mi mindent lehet készíteni belőlük. Az a tapasztalata, hogy bár egyre nagyobb divatja van az ehető növények keresgélésének, gyűjtésének és felhasználásának, viszont még nagyon keveset tudnak róla az emberek.„Egész kicsi koromtól kezdve rengeteget kirándultunk, de én a sima túrázást sajnos nem értem – annyi minden van a természetben, hogy valamit mindig szedni kell! A gombázás volt az eredeti szerelem, de a gombák sajnos hisztisek, így lassan átterelődött a figyelmem a többi csodára az erdőkben, és elcsavarták a fejem az ehető növények. A természetnek olyan jó ízlése van, hogy azt mutogatni kéne – én pedig boldogan megteszem! És igyekszem úgy élni, hogy a következő életemben őzike lehessek a Vértesben" – mondja magáról.

(Nyitókép: MME)

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss