Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedd le a réten, és szárítsd ki: 4 fűszer, amit nem kell megvenned a boltban!

default user icon
MME
Dzsindzsa, ehető növények nyomában című videósorozatában Megyeri Sára megmutatja nektek, mely vadon termő növényeket érdemes gyűjteni az erdőkben és a mezőkön, majd az is kiderül, hogyan érdemes őket szárítani, hogy aztán elfoglalhassák méltó helyüket a fűszerpolcon.

A Mindmegette.hu szakértőjeként Megyeri Sára mostantól Dzsindzsa, ehető növények nyomában című videósorozatában mutatja meg nektek, mire használhatjátok az erdőn-mezőn, saját kezűleg gyűjtött növényeket.

Barangoljatok vele a Vértesbe, most ugyanis olyan izgalmas növényeket válogatott össze, mint a szurokfű, vagyis az oregánó; a menta; a kígyóhagyma és a csalán. Megmutatja, milyen állapotukban érdemes gyűjteni ezeket a növényeket, majd hogyan száríthatjuk és tárolhatjuk őket, és melyiket, milyen ételbe tehetjük.

MEGYERI SÁRA

"Egész kicsi koromtól kezdve rengeteget kirándultunk, de én a sima túrázást sajnos nem értem - annyi minden van a természetben, hogy valamit mindig szedni kell! A gombázás volt az eredeti szerelem, de a gombák sajnos hisztisek, így lassan átterelődött a figyelmem a többi csodára az erdőkben, és elcsavarták a fejem az ehető növények. A természetnek olyan jó ízlése van, hogy azt mutogatni kéne - én pedig boldogan megteszem! És igyekszem úgy élni, hogy a következő életemben őzike lehessek a Vértesben."

Ezek is érdekelhetnek

Friss