hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós-túrós bociszelet

75 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A kakaós tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • A túrós részhez:
  • 50 dkg tehén túró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 db citrom (reszelt héja)

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az étolajat és a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.
  2. A túrós részhez a túrót kikeverjük a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával. Egy közepes méretű tepsibe (nekem 30 × 24 cm volt) sütőpapírt teszünk és beleöntjük a kakaós masszát.
  3. Egy kávéskanál segítségével rászórjuk „foltokban” a túrós masszát a kakaósra (elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne).
  4. Előmelegített sütőben lassú tűzön, 170 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss