Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsasült almás savanyú káposztával

MME MME
1
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott pecsenyekacsa hasüregét kissé megsózzuk, majd a külső részét is, ezután enyhén megborsozzuk.

Egy olyan lábasba vagy sütőedénybe helyezzük az első réteg jól kilmosott savanyú káposztát, aminek a magassága akkora, hogy az egész kacsa is belefér. A lábas aljára helyezett káposztát szétterítjük, majd a lábas közepére beletesszük a kacsát. A körülötte lévő káposztára rászórjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, a 2 darab meghámozott, felszelt almát, az összevágott borókabogyót, a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk a köménnyel, ételízesítővel vagy sóval. A káposztát összekeverjük a rászórtakkal, azután a középen lévő kacsára úgy halmozzuk fel, hogy annak kb. 3/4 részét ellepje.

Letakarjuk fedővel vagy fóliával, és betesszük az előmelegített sütőbe. 50 percig sütjük lefedve.

Tálaláskor a kacsát grill ollóval daraboljuk, és a káposztát köré halmozzuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek