Elkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, majd befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk, és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amíg az oldalas sül, elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban aranybarnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
A ropogós malacsültet a párolt káposztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre