hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsacomb párolt lilakáposztával

120 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom.

A combokat a bőrős felükkel lefele fordítva beleteszem a tepsibe, rádobálom a felezett fokhagymákat és a negyedelt vöröshagymákat, majd felöntöm kb. 5 dl vízzel. Letakarom alufóliával, és 200 fokos sütőben kb. 90 percig párolom.

Amíg a kacsa párolodik, elkészítem a káposztát. Felcsíkozom a lilakáposztát és a lilahagymát. A káposztát megsózom, és állni hagyom 15 percet. Egy edénybe olajat öntök, a cukrot karamellizálom rajta, ezután ráteszem a lilahagymát és a káposztát, jól megkeverem, mehet bele a kömény (ízlés szerint), kb. 2-3 evőkanál ecet (ez is ízlés szerint módosítható) és a vörösbor. Még egyszer jól megkeverem, és lefedve, lassú tűznél párolom. Kb. 40-45 perc alatt elkészül, időnként persze megkeverem.

Amikor a combok megpuhultak, leveszem az alúfóliát, és 20 perc alatt szép pirosra sütöm őket.

Megjegyzés

Remélem, nektek is ízleni fog, nálunk nagy sikere van.
- kriell

Ezek is érdekelhetnek