Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kabinetpuding puncsmártással

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg piskótatészta
  • 20 dkg cukrozott gyümölcs
  • 1/2 dl rum
  • A sárgakrémhez:
  • 2 tojás
  • 4 dkg pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A puncsmártáshoz:
  • 3 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1,5 dkg pudingpor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1/2 dl rum
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 csepp piros ételfesték

Elkészítés

Előkészítés: A piskótatésztát és a cukrozott gyümölcsöt 5x5 mm-es kockára vágjuk, mindkettőt a rumba áztatjuk.

Elkészítés: A sárgakrémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A pudingport simára keverjük a hideg tej negyedével és a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket a cukor negyedével kemény habbá verjük. A maradék tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot felforraljuk, és hozzáadjuk a hidegen kikevert pudingos tejjel, 3-4 perc alatt folyamatos keverés mellett sűrűre beforraljuk. A tűzről levéve gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzunk, cukorral beszórjuk a formákat. A sárgakrémet összekeverjük a kockára vágott piskóta és gyümölcs darabokkal, majd a masszát a formákba töltjük. A formákat forró vízzel töltött tepsibe állítjuk, 20 percre a sütőbe tesszük, majd kihűtjük. A puncsmártáshoz a tojások sárgáját a tej egy részével, a cukorral és a pudingporral kikeverjük. A maradék tejet a vaníliával felforraljuk, és hozzáadjuk a tojáshoz. Vízfürdő fölött habosítjuk, közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a rumot, és a kemény habbá felvert tejszínhabot. Kevés piros ételfestékkel rózsaszínűre színezzük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 382 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss