hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós-szalonnás vargabéles

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt összekeverjük a tojással és a juhtúróval, valamint a sóval, borssal és szerecsendióval. A zöldségeket és a szalonnát apróra kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A leveles tésztát kinyújtjuk, és a felét egy kapcsos tortaforma aljába simítjuk. 8 percig 180 fokon elősütjük.
  3. A szalonnát serpenyőben megpirítjuk. A felaprított hozzávalókat összekeverjük a tésztával, majd beleforgatjuk a juhtúrós masszát.
  4. A keveréket a tortaformába öntjük az elősütött tésztára, befedjük a maradék leveles tésztával, és 180 fokos sütőben 30 percet sütjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss