Száraz serpenyőben, kis lángon pirítsuk illatosra a napraforgómagot. Azután hagyjuk kihűlni, majd aprítógépben daráljuk durvára.
Adjuk hozzá a kimagozott, felaprított datolyát, a kókusz- vagy napraforgóolajat, valamint a sót, és dolgozzuk tovább addig a keveréket, amíg össze nem áll. Nyomkodjuk az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába, és tegyük a hűtőbe addig, amíg elkészítjük a krémet.
Turmixoljunk simára 300 g, megtisztított epret a citromlével és az agávésziruppal, majd öntsük tálba, és forgassuk bele a mascarponét. Simítsuk a krémet a tortaalapra, és rakjuk a sütit a mélyhűtőbe kb. Másfél órára, hogy megszilárduljon. A torta több napig is eltartható a fagyasztóban, de szervírozás előtt 20 perccel érdemes kivenni.
A megmaradt, megtisztított, négyfelé vágott eperszemekkel, továbbá néhány ehető virággal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre