Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jamie Oliver két hozzávalós gnocchijánál nincs egyszerűbb kaja mára!

default user icon
MME
Bátran állíthatjuk, hogy imádjuk az egyszerű recepteket, hiszen nincs annál jobb érzés, mint gyorsan valami finomat készíteni a családnak. Jamie Oliver ennek (is) mestere, mint azt legújabb, a TikTokon taroló videója is bizonyítja.

A gnocchi az olaszok méltán világhírű burgonyás galuskája, egy egyszerűen elkészíthető tésztaétel, amit főleg sós, hús nélküli mártásokkal (paradicsom, vajas szósz) készítenek és előételként fogyasztanak. 

Mielőtt Európában megjelent volna a burgonya, a gnocchit sütőtökből és zsemlemorzsából készítették, de népszerű volt a vajjal fogyasztott, gabonákból készült változat is. (Az olaszok csak a 16. században vették kezükbe először a burgonyát, és kezdtek el belőle gnocchit készíteni.) 

Mára már megszámlálhatatlan ízben és módon készül gnocchi. Kedvenc séfünk, Jamie Oliver a közelmúltban közzétett egy videót a TikTokon, amelyben mentora, Gennaro Contaldo készít két hozzávalóból gnocchit – és a burgonya nincs közöttük! Contaldo Olaszországból származik, és ő volt az, aki mindent megtanított Olivernek az olasz konyháról. A videón látszik, hogy Contaldo felforral egy kis vizet, és lisztet ad hozzá, majd addig keveri, amíg besűrűsödik. A tésztagolyót aztán összegyúrja, formázza és kész is a gnocchi, ami kb. 1 perc alatt megfő.

Úgy tűnik, ez egy olyan recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, ha legközelebb friss gnocchira vágyunk!

Ha pedig mégis maradnánk a megszokott ízeknél, íme egy kolbászos-paradicsomos verzió.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss