hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a tuti tipp a Budafoki élesztő pékjétől, hogy süsd meg életed bejglijét!

Kireped? Kifolyik a töltelék? Száraz? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések merülnek fel a karácsonyi bejgli készítése közben. Ha pedig egyik problémát áthidaltuk, jön a következő. Mégis, hogy lehet tökéletes a bejgli? – kérdezzük magunktól, és nézzük a receptet, hol rontottuk el. Ám látszólag mindent pontosan úgy csináltunk, ahogy le van írva. Akkor, mi a baj?

A Budafoki élesztő pékje, Pali szerint a jó bejgli titka nem csak a hozzávalók pontos adagolásában keresendő, hanem azokban a praktikákban, amiket sokan nem tudnak.

A legfontosabb dolog, hogy az elkészített tésztánkat és a forrázott töltelékünket legalább egy éjszakára tegyük be a hűtőbe. Arra is vigyázzunk, hogy a tésztánk ne legyen túl kemény, a töltelék pedig túl folyékony. Ahhoz, hogy a bejglink ne repedjen szét, bizony sokáig kell keleszteni, mert a keletlen tészta könnyen meghasad. A tészta feltekerésénél érdemes arra is figyelni, hogy ne tekerjük túl szorosra, sőt, ami legalább ilyen fontos, hogy a tészta végeket semmiképpen se hajtsuk be! Mielőtt betesszük a sütőbe minél több helyen szurkáljuk meg a tetejét, hogy a gőz tudjon távozni a sütiből.

Pali pék nem csak a karácsonyi bejgli készítésben van otthon, hanem tudja minden élesztőből készült tészta csínját-bínját, amit meg is oszt a Budafoki élesztő Facebook oldalának követőivel, ezzel is népszerűsítve az otthon sütést, ami egyszerre élvezet és egyszerre gondoskodunk vele a családról.

Az idei karácsonykor a rászoruló családokról is gondoskodni szeretne a Budafoki élesztő, hogy az ő asztalukra is isteni bejgli kerülhessen. Ennek érdekében indította el az ünnepi nyereményjátékát, amelyben úgy vehettek részt, hogy egyszerre legalább 5 db 50g-os Budafoki élesztőt vesztek (ennyi kelleni is fog az ünnepi fogásokhoz), majd ide feltöltitek a blokkot, amivel nyerhettek is. A Lesaffre Magyarország Kft., a Budafoki élesztő gyártója pedig vállalja, hogy partner pékségeivel közösen, minden kódfeltöltés után karácsonyi finomságokat juttat el rászoruló családoknak.

Itt elérhetitek Pali tökéletes bejgli receptjét is, hogy idén a tietek legyen a legjobb bejgli.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss