hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni csokoládékrém (mousse au chocolat)

MME MME
4/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Tördeljük darabokra a csokit. Egy lábasban forraljunk vizet, majd a gőz fölé tegyünk egy tálat, és ebben olvasszuk fel a csokit. Ha teljesen felolvadt, húzzuk le a tűzről.

2. Habverővel keverjük simára, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor már nem forró, adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük tovább, hogy sima krémet kapjunk.

3. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd amikor kemény, öntsük hozzá a porcukrot.

4. A cukros tojásfehérjét ezután óvatosan és apránként adjuk hozzá a csokis krémhez, és egy fakanállal dolgozzuk össze.

5. A krémet szedjük kelyhekbe, és tegyük 4 órára hűtőbe.

Megjegyzés

Nem baj, ha eleinte hígnak tűnik, a pihentetés alatt krémessé szilárdul. Tálaláskor megszórhatjuk csokireszelékkel, kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss