Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Somogyi Bea
Cikk
MME
A szokásos szódabikarbónás és ecetes trükkök helyett ezúttal két kevésbé szokványos ötletet mutatunk.
Recept válogatás
Ha tartasz attól, hogy a gyereknek reggelente gondosan elkészített szendvics félig rágottan formában a kukában végzi, akkor az alábbi receptekkel színesítheted az uzsonnásdoboz-kínálatot. Garantált a siker!
DÖMÖTÖR VIOLA
A tojásos galuska és a fejes saláta szétszakíthatatlan páros – bár lehet, hogy néha picit unalmas. Ha te is így érzed, dobd fel egy kicsit, tedd különlegessé mindkettőt!
Ilyenkor tavasszal újraéled a természet és persze vele együtt mi is. Vágyunk a harsogó zöld, vitamindús salátákra, amelyek nemcsak finomak, de egészségesek is. A legjobb tavaszi saláta recepteket gyűjtöttük egybe, hogy mindenki biztosan megtalálja a kedvérevalót.
Kovács Ágnes
Mindmegette
Egy közös családi, baráti étkezés vagy munkahelyi ebéd néha olyan, mintha aknamezőn sétálnál: soha nem tudhatod, ki, mikor tesz olyan megjegyzést, amitől a hangulat pillanatok alatt negatív irányba változik. Megkönnyítheted a helyzeted, ha bizonyos mondatokat kerülsz.
Kard Sándorné
Bár a fűtött fóliasátraknak hála, már április elején elkezdődött a hazai szamócaszezon, és a fűtetlen fóliákban is érik a gyümölcs, a szakértők szerint április végére, május elejére a szabadföldi ültetvényeken is elkezdődhet a szüret, ami egészen júniusig kitart.
Rozsnyai Gabriella
Az eperszezon beköszöntével készítsünk minél többféle süteményt a zamatos gyümölcsből.
Harry herceg felesége nemrég indította be vállalkozást, ahol tervei szerint mindenféle, háztartással kapcsolatos terméket kínál majd. Ennek a márkának a legújabb portékája egy eperlekvár, ami nem várt eredménnyel debütált: ahelyett, hogy a sussexi hercegné bevétele nőtt volna, a vevők figyelme III. Károly király saját termékeire irányult.
Sokan még tavasz közepére sem heverik ki az évszakváltással jelentkező, testi-lelki kimerültséggel járó megpróbáltatásokat. Dietetikus szakember segítségével összegyűjtöttük, mivel tehetünk a legtöbbet az elhúzódó tavaszi fáradtság elűzéséért.
Tudjuk jól, hogy a kertészkedés nem mindig csendes elfoglaltság, a fűnyírás például kifejezetten nagy zajjal jár, ami hétvégén különösen zavarhatja a szomszédokat. De akkor mikor lehet elvégezni a hangos kerti munkákat?
Mi legyen a hétvégi ebéd? Nos, mutatunk egy olyan receptválogatást, amivel biztosan könnyű lesz megválaszolni ezt a kérdést! Íme a Mindmegette legjobb ötletei a hétvégi ebédmenühöz!
Mindmegette Magazin
Ha április 25-től legalább 5000 forint értékben vásárolsz a SPAR és INTERSPAR üzletekben, akkor bizony a kasszánál egy 300 forintos kedvezménykupon üti a markod. Dobd hozzá a következő vásárlásodhoz, hiszen ezzel a lehetőséggel is tovább faraghatsz a pénztárnál fizetendő végösszegből.
PATAKY KRISZTINA
Az egyik percben még boldogan falatozol a pizzádból, a következőben pedig már a gyomorégés elleni gyógyszeredért nyúlsz. Ha így van, valószínűleg már ismered azokat az ételeket és italokat, amelyek kiváltják a panaszokat, ám van néhány olyan dolog – például nem megfelelő étkezési szokások – amik szintén kellemetlen, égő érzést okozhatnak a mellkasodban és a nyelőcsövedben.
Lehet, hogy pont azzal ártunk a legtöbbet, ha buzgón ügyelünk a szájhigiéniára.
Az egyik legfinomabb péksütemény a túrós táska, és mint mindenből, ebből is a házi az igazi. Íme 4 kihagyhatatlan recept!
Ízletes lepényféle, az alu paratha tökéletes reggelire, de szinte bármelyik főétkezésen megállja a helyét. Kínálhatjuk magában vagy akár joghurtos mártogatóssal is. Húsmentes napokra kiváló étel.
A pitypang vagy más néven a gyermekláncfű gyomként számon tartott vadvirág, holott nem csak, hogy ehető, de ajánlott is fogyasztani belőle - különösen annak, aki fogyókúrázik, hiszen rendkívül erős méregtelenítő és vízhajtó hatású növény. Mutatjuk, hogyan érdemes diétába építeni!
Ahogy az étkezésnek, a kortyolgatásnak is megadták a módját egykoron. A nemesek, az előkelőségek nem sima és egyszerű, hanem szépen megmunkált, míves poharakat forgattak az ujjaik között és ezekből kortyolták a kellemes borokat.
Kósa Kolos
Ha te is szeretnéd, hogy még finomabbak legyenek az ételeid, akkor ezt a titkos hozzávalót nem hagyhatod ki a főzések során. És hogy mi ez a titkos hozzávaló? A fermentált citrom, amiből az umami, vagyis az a bizonyos ötödik íz származik.