Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofriszendvics

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a gofrisütőt közepesen magas hőfokra. Közben egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Egy másik edényben összekeverjük az írót vagy tejet az olvasztott vajjal, a tojással és a vaníliakivonattal. Ha ezzel megvagyunk, a nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd alaposan elkeverjük.
  2. A gofrisütő belső részét kifújjuk vagy kikenjük egy kevés olajjal. Ezután kb. 1/3 csészényi tésztát a gofrisütő mélyedéseibe öntünk, majd csukott fedéllel addig sütjük, amíg a gofri aranybarna és ropogós lesz. Ez nagyjából 5-6 percet jelent. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a gofrikat.
  3. Miközben hűlnek a gofrik, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a bacont, a zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a paradicsomot pedig felkarikázzuk.
  4. Megkenjük a gofrikat a majonézzel, majd a lapokra 1-1 szelet pulykasonkát, bacont, paradicsomkarikákat és 1 db salátalevelet teszünk. Végül a két gofrilapot egymásra borítjuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a gofriszendvics:

Megjegyzés

250 ml-es bögre - MME

Ezek is érdekelhetnek