hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos ökörszem

90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (+ a gyúráshoz)
  • 2 dl tej (langyos)
  • 1 csomag sütőélesztő (instant szárított)
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 db tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • Töltelék hozzávalói:
  • 4 dl tej
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzős)
  • almalekvár
  • ribizli
  • A lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

  1.  A liszt közepében, 1dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, addig gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
  2. Közben a tejjel és a cukrokkal a hagyományos módon megfőzzük a pudingot. A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, és kb. 1cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát, és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kis kanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot). A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.

PUDINGKOCKA EGYSZERŰEN>>> 

CITROMOS-PUDINGOS MÁKOS SZELET>>> 

ALMÁS-PUDINGOS SÜTI>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek