Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlősajt: brutálfinom immunerősítő szőlőmagból és a héjából - íme a recept!

Ilyenkor, szüret idején, nagy mennyiségben érkezhet a házhoz szőlő, azon túl is, amit vásárolunk, vagy magunk termesztünk. Mivel mindet megenni képtelenség, mutatunk egy szuper receptet, ami alapján, ha innen nézzük, isteni, mézédes szőlőszörpöt, ha onnan nézzük, szuperegészséges szőlősajtot készíthetünk!

Hogy mi az a szőlősajt? Egy, a szőlő magjából és héjából készített mennyei nassonlivaló, ami szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását a benne lévő szőlőmagnak köszönheti, hiszen a legnagyobb arányban ebben koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője: van benne antioxidáns hatású, így a rák kialakulásának megelőzésére alkalmas E-vitamin, antihisztanmin, valamint a sejtek egészséges működéséhez elengedhetetlen linolénsav. A szőlőmag ezen kívül hatékonyan csökkenti a vérnyomást és a rossz koleszterin szintjét a vérben.

És, ha mindez nem lenne elég, szőlősajt készítésekor, egyfajta melléktermékeként isteni szőlőszörp lesz a szemekből kisajtolt gyümőlcshúsból és léből. A recept zseniális, a balkoláda.hu oldalon tették közzé, és most megosztjuk veletek - készítsétek el, érdemes!

Szőlősajt othello szőlőből

  1. A 3 kg szőlőt megpároljuk, majd hozzákeverünk 80 dkg cukrot, és lassú tűzön addig kevergetjük, míg elolvad a cukor, és levet nem enged. A levet forró üvegekbe szűrjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.
  2. A visszamaradt magos héjat egy sütőpapírral borított tepsire öntjük, szétterítjük, és a kályha tetejére - vagy, amíg jó idő van, az udvarra, tetőre - tesszük, száradni. Másnapra kész a finom, szuperegészéges szőlősajt!


Tipp: az élvezeti érték tovább emelhető, ha szezámmagot, aprított diót vagy mandulát keverünk a masszába, és úgy terítjük szét a szárítótálcán!

Ezek is érdekelhetnek

Friss