Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Top100 Bor
Fanny magazin
Az ősz ezen időszakában már országszerte szüretelnek, de ma már talán kevesen ismerik a szürettel kapcsolatos szavak köznyelvi jelentését. Szüreti kisokos következik.
Az ősszel megkezdődik a szüret, és vele együtt az újbor elkészítése. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen szabályok vonatkoznak a házilag készített italok értékesítésére vagy ajándékozására. A Fanny magazin Dr. Ecsedy Miklós ügyvédet kérdezte a legfontosabb szabályokról.
Cikk
Ősszel kevesen tudnak ellenállni egy szép fürt mézédes, ropogós héjú szőlőnek, de a kínálat között válogatva sokakban felmerül a kérdés: vajon hogyan választhatjuk ki a legfinomabbat? Megyeri Szabolcs kertészmérnök elárulja a titkot!
Pataky Krisztina
Ilyenkor, szüret idején, nagy mennyiségben érkezhet a házhoz szőlő, azon túl is, amit vásárolunk, vagy magunk termesztünk. Mivel mindet megenni képtelenség, mutatunk egy szuper receptet, ami alapján, ha innen nézzük, isteni, mézédes szőlőszörpöt, ha onnan nézzük, szuperegészséges szőlősajtot készíthetünk!
MME
A szüretelés az érett gyümölcsök begyűjtése, betakarítása, vagyis a termesztés utolsó fázisa. Egy konkrét időpontot nehét volna meghatározni, hiszen ez számos tényezőtől függ: a növény fajtáján túl a termesztési körülményektől, a helyi klímától és attól is, hogy mire akarjuk felhasználni a termést!
Az idei borsos gyümölcsárak miatt egyre népszerűbbek a Szedd magad! akciók. Érdemes felkészülni a szüretelésre, hogy valóban olcsón jussunk hozzá a friss terméshez.
Videó
Borbás Marcsi televíziós műsorvezető évek óta az Őrségben él, és ez idő alatt káprázatos konyhakertet épített fel – mutatjuk, mit szüretelt le a napokban! Az biztos, hogy zöldségesnél mostanában nem látni majd.
A termelői áraknak reálisan átlagosan 10-20 százalékkal kellene meghaladnia a tavalyiakat, de természetesen borvidékektől és szőlőfajtáktól, valamint a szőlő minőségétől függően komoly különbségek is adódhatnak.
Kajdi Csaba, a Visage Modellügynökség tulajdonosa amióta inzulinrezisztenciával küzd, sokkal jobban odafigyel az egészségtudatos táplálkozásra és a testmozgásra. A Veresi Paradicsomnál tett látogatásakor munkára is fogták Cylát, aki így a mézédes, magyar termesztésű Piccolo paradicsom szüretelésébe is bepillantást nyert.
Kastélyosdombón járt a Mindmegette csapata egy komlószüreten, ahol azon túl, hogy megtudtuk, hogyan takarítják be ezt az értékes termést, elképesztően sok új információval lettünk gazdagabbak. Tudtátok, hogy az emberiség már több, mint egy évezrede alkalmazza gyógynövényként a komlót?
Aszút kortyolna? Édes muskotályt csipegetne? Részt venne egy izgalmas pincetúrán? A hétvégén (szeptember 25-26.) rendezik meg Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud összefogásából a Mindszenthavi Mulatságot, ahol mindenre van lehetőség!
Török Zsuzsa
Jobbnál jobb gasztroprogramok várnak benünket az Alpokaljától Tokaj-Hegyaljáig, és persze a fővárosban is. Íme az 5 legizgalmasabb ezek közül, az első hivatalosan is őszi hétvégén!
Kimazsoláztuk számodra a legédesebb, legfűszeresebb, legizgalmasabb és legtüzesebb gasztronómiai attrakciókat.
Itt a szüret, esszük a gyümölcsét, isszuk a levét, de nem csak ezért jó, hogy Noé vitt magával szőlőtőkét a bárkájára.
Kihagyhatatlan gasztroprogramok szeptember első hétvégéjére: bográcsozás, halászlé és borkóstolás, pincetúra, piknik, koncertek, lóverseny, gyerekprogramok, piacozás, és még rengeteg izgalmas esemény az ország számos pontján. Köszöntsd az őszt ezeken a szuper fesztiválokon!