Mindmegette.hu
Cikk
Fanny magazin
A napfény hiánya nem csak a hangulatunkra van rossz hatással, hanem az egészségünkre is. Nem véletlen, hogy a sötét hónapokban sokkal többször betegeskedünk.
MTI
Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre - így a kadmiumra és az ólomra - vonatkozóan, azzal a céllal, hogy csökkentse a táplálékok rákkeltőanyag-tartalmát - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.
MME
Kedd éjféltől péntek éjfélig ismét elrendelte a hőségriasztást az országos tisztifőorvos. A hőségben elsősorban a krónikus betegeknek és időseknek kell óvatosnak lenniük, és vigyázni kell a gyerekekre is. De a nagy meleg az egészséges felnőttek szervezetét is megterhelheti.
A puffadás egy igen kellemetlen érzés, így képes akár órákra is elrontani az ember közérzetét. Sajnos kezelni nem olyan egyszerű, megelőzni viszont annál inkább. Nincs más dolgod, mint egy kicsit odafigyelni az étkezésre, a következő ételeket pedig érdemes elkerülni.
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség. Tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal, sok vasat, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, bővelkedik vitaminokban. Sokan csak savanyúság formájában fogyasztják, de kiváló grillezve húsok mellé köretnek, vagy salátába nyersen lereszelve, a frissen facsart céklalé pedig egyenesen kincset ér. Ha ez nem lenne elég, mondunk 7 érvet, hogy meggyőzzünk, érdemes minél több céklát enni.
Stern Ágnes
„Hagyd, hogy az étel legyen a gyógymód és az orvosság az ételed” – mondta Hippokratész 2000 évvel ezelőtt, és milyen igaza volt! Az itt felsorolt 5 étel rendszeres fogyasztása egyéb jótékony hatások mellett csökkenti a stroke kockázatát.