Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Segít a fogyásban, ha így tárolod a kenyeret

default user icon
MME
Kenyér a diéta idején? Miért is ne? Ha így tárolod, nem kell a pluszkilók miatt aggódnod.

Igencsak szélsőséges és elavult is az a nézet, ami szerint a kenyeret tiltólistára kell tennünk, ha fogyókúrázunk. Az viszont biztos, hogy a tárolásának megvan a megfelelő módja, ami segít, hogy ne gátolja a súlycsökkentést.

Tegyük a hűvösre

Akár boltban vásárolt, akár házi készítésű kenyérről van szó, a felhasználás előtt legalább egy éjszakára tegyük be a mélyhűtőbe. Másnap vegyünk ki egy szeletet, és készítsünk belőle reggeli pirítóst, vagy szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, ha például szendvicsként szeretnénk fogyasztani.

Mi történik a kenyérrel, ha lefagyasztjuk?

A benne lévő keményítő lebomlik, és rezisztens keményítővé alakul. A rezisztens keményítő, ahogy a neve is utal rá, ellenáll az emésztőrendszerben zajló folyamatoknak, vagyis a bélrendszerben nem szívódik fel. Ezáltal nem emeli meg a vércukorszintet, és nem vált ki inzulinreakciót a szervezetben. Éppen emiatt nemcsak a fogyókúrázók számára lesz így ideális, de cukorbetegek is fogyaszthatják. Ahogy a kenyérben lévő keményítő átalakul, úgy a pékáru glikémiás indexe is csökken, körülbelül 30%-kal.
További előnye a fagyasztóban tárolásnak, hogy a kenyér így akár hetekig, hónapokig is eláll.

A legjobb házi kenyér és péksüti receptek>>> 

(Borítókép: Shuttestock)

Ezek is érdekelhetnek

Friss