Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazulás és jókedv: így készíts igazi gin tonic-ot házilag

default user icon
MME
Ti tudtátok, hogy a gin tonic koktélt eredetileg brit gyarmatosítók készítették el először Indiában? Bármennyire is meglepő, de valamikor az 1800-as években már kevertek tonikot ginnel és cukorral. Utána nem volt megállás, villámgyorsan nagy hírnévre tett szert az egész világban ez a szuper ital. Készítsd el otthon te is, a keveréshez pedig Megyeri Sára, alias Dzsindzsa fog asszisztálni az alábbi videóban.

Indiában és más trópusi régiókban a malária komoly és elhúzódó problémának számított, ezért az 1700-as években George Cleghron skót orvos azt tanulmányozta, hogy a kinint, a malária hagyományos gyógymódját hogyan lehet felhasználni a betegség elkerülésére. A kinint tonikként itták, azonban ennek önmagában keserű íze volt, ezért a 19. század elején az Indiában állomásozó brit tisztek víz, cukor, lime és gin keveréket adtak a kininhez annak érdekében, hogy az ital finomabb legyen. Ez a gin tonic rövid, de tömör története.

A gin lényegében vodka, amit gyógynövényekkel ízesítenek, közülük is talán az egyik legfontosabb, a borókabogyó. Egy igazán kellemes koktélfélének számít, így aki szereti a ginnel készült long drinkeket, annak ez az ital kész főnyeremény. Ha nincs kedved egy jó gin tonicért kimozdulni, akkor készítsd el magadnak otthon. Kiváló választás az ünnepek alkalmával is, de akár baráti összejöveteleknél és bátran bevetheted.

Hozzávalók:

  • 3-5 cl gin
  • 1-1,5 dl tonic
  • 4-5 db friss borókabogyó
  • 4-5 cm friss rozmaringág

Azért, hogy a te gin tonicod is hibátlan legyen, azt javasoljuk, hogy nézd meg az alábbi videót, hiszen Megyeri Sára, alias Dzsindzsa részletesen is mesél erről a szuper koktélról, mielőtt elkészítené.

A gin tonic pontos receptjét itt találod >>>

KÖNYV AZ EHETŐ ERDŐRŐL – SZEZONÁLIS KINCSEK A TERMÉSZETBŐL

Melyik az a gyümölcs, ami minden parkban terem, mégis Iránból importálják? Hogyan lesz izgalmas fogás a salátaboglárkából? Milyen íze van a hagymaszagú kányazsombornak? Ez csak néhány azokból a kérdésekből, amelyekre választ kaphatunk Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára „dzsindzsász”, azaz vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró Ehető erdő című kötetéből.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves