1. A papírkendős trükk
A szakember szerint a kisebb darabokra vágott húsokat, a tenger gyümölcseit, a zöldségeket és a tésztát érdemes úgy melegíteni, hogy lefedjük egy nedves papírtörlővel a tányért, miközben bent van a mikróban. Ez segíteni fog abban, hogy egyenletesen melegedjenek meg az ételek.
2. Fő az egyenletesség
Mindig győződjünk meg róla, hogy az ételek nagyjából ugyanolyan vastagságban helyezkedjenek el a tányéron, ettől függ az is, hogy mennyire egyenletesen melegednek fel.
3. Jól jön a fedő
A szakács a mártások és a levesek melegítéséhez inkább a tűzhelyet preferálja, mert úgy finomabb lesz a felmelegített étel, de arra az esetre, ha ragaszkodunk a mikróhoz azt javasolja, hogy folyékony dolgok esetén mindenképp használjunk fedőt, hogy elkerüljük a leves vagy a mártás szétfröccsenését.