Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szoktál hamburgert enni? Akkor biztos, hogy eddig rosszul etted

default user icon
MME
Egy jó hamburger sose rossz – tartja a mondás. Ám azt tudtátok, hogy egy burgerszakértő szerint tíz emberből kilenc szinte biztos, hogy rosszul eszi ezt az amerikai klasszikust? A megoldást a buciban érdemes keresni.

Már Quentin Tarantino Ponyvaregényében is egy ínycsiklandozó hamburger volt a kínzás és megfélemlítés egyik hatásos eszköze, kihangsúlyozva, hogy kinek a kezében van a hatalom. Ebben az esetben Jules volt az irányító karakter, aki azzal, hogy beleharap Brett Kahuna burgerébe – természetesen úgy, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva – teljesen elszabadítja az indulatokat.

Ha a Ponyvaregényben nektek sem tűnt fel a megoldás, akkor most eláruljuk. Mindössze annyi a nagy megfejtés, hogy tálalás után meg kell fordítani a hamburgert, és fejjel lefelé kell beleharapni. Simon Dukes, a Burger Lad alapítója szerint ugyanis a hamburgerzsemle teteje szinte minden esetben vastagabb és tömörebb az aljához képest, ezért ha az kerül a harapás aljára, az étkezési élmény is sokkal jobb lesz – írja a Daily Meal. Vajon a film egyik meghatározó karaktert alakító Samuel L. Jackson ennek tudatában harapott fordítva a Big Kahuna burgerbe? Nem hinnénk, ugyanis mi sem tudtunk eddig, hogy egész életünkben helytelenül fogyasztottuk.

Ha logikusan átgondoljuk az ajánlást, még lehet is benne igazság. A buci masszívabb teteje meggátolja, hogy a zsemle átázzon, így annak valószínűsége is jócskán lecsökken, hogy az első harapás után darabjaira hullik a kezünkben, a mártás nagy része pedig a ruhánkon landol. Szóval, ha legközelebb hamburgert esztek, jusson eszetekbe: legyetek ti is Jules, és fordítsátok meg a burgert már az első harapás előtt.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss