Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti tojássaláta tavaszi zöldségekkel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, ezalatt előkészítjük a zöldségeket.
  2. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, és leveleire bontjuk. A retket megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk, a kaliforniai paprikát megmossuk, és apróra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a koktélparadicsomot megmossuk, és félbevágjuk, végül az uborkát is megtisztítjuk, és zöldséghámozóval szalagokat vágunk, a szalagokat feltekerjük.
  3. Ha az előkészülettel megvagyunk, elkészítjük az öntetet. Egy kis keverőtálba kanalazzuk a mustárt, hozzáadjuk a mézet, a balzsamecetet, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az olívaolajat, egy kis habverő segítségével az egészet egyneműre keverjük, végül fűszerezzük frissen vágott kaporral, ezt is belekeverjük.
  4. Következhet a saláta összeállítása. A salátának szánt tálba egyenletesen eloszlatva rakjuk a szívsalátaleveleket, majd jöhet a rukkola, a retek, a paprika, a karikázott újhagyma és a koktélparadicsom. Ezután szépen elrendezve rárakjuk a meghámozott, cikkekre vágott főtt tojást és az uborkatekercseket, végül az egészet meglocsoljuk a kapros-mustáros öntettel.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti tojássaláta tavaszi zöldségekkel!

Megjegyzés

Ez a saláta üde, mint a tavasz, remek kísérője lesz a füstös húsvéti sonkának. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss