Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kaszinótojás franciasalátával

> 90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 10 db tojás
  • 1 kávéskanál mustár
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • petrezselyemlevél
  • bors
  • A franciasaláta hozzávalói:
  • 50 dkg zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 kis doboz kukoricakonzerv
  • 1 fej lila hagyma
  • A tartármártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • cukor
  • bors
  • A díszítéshez:
  • 1 db fejes saláta
  • paradicsom
  • kígyóuborka

Elkészítés

  1. A kaszinótojás elkészítéséhez megfőzzük és megpucoljuk a tojásokat. Félbevágjuk, kiskanállal kikotorjuk a sárgákat. A tojássárgákhoz hozzákeverünk kevés mustárt, margarint, majonézt, tejfölt és, néhány csipet apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, majd a masszát visszatöltjük a tojásokba.
  2. A franciasaláta elkészítése előtt tartásmártást készítünk, amelyhez összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pici cukorral.
  3. A salátához forró, sós vízben megfőzzük a zöldségeket, majd lecsepegtetjük, és egy tálra rakjuk, hogy kihűljön. Hozzákeverjük a konzerv kukoricát, a felcsíkozott hagymát és végül az előzőleg elkészített tartármártást.
  4. Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel, ráöntjük a francia salátát és a tetején szép sorban végigpakoljuk a kaszinótojásokat. Díszítésként cikkekre vágott paradicsomot és felezett uborkakarikákat tűzünk a tojások közé. 

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA TALPON (HIDEGTÁL) >>> 

Csirkemájas kaszinótojás >>> 

TOJÁSSAL TÖLTÖTT SAJTÉKRÉMES PAPRIKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss