Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsgombóc spagettivel és ribizlivelővel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúst összekeverjük a tojással és az apróra vágott hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.

Magasabb szélű serpenyőben felforrósítunk 1 dl étolajat, és a készre kevert marhahúsból apró, kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, a forró
olajban elősütjük (2-3 perc alatt). Ha ez megvan, akkor lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, és óvatosan, lassan felöntjük a paradicsomlével. Ismét visszatesszük a tűzre, és kb. 15 perc alatt készre pároljuk a gombócokat. Vigyázzunk, ne főzzük szét a gombóckákat.

Ha megfőtt, beletesszük a ribizlivelőt, és
egyet forralunk rajta.

Az időközben kifőzött tésztát kupacba tesszük a tányérra, a közepébe helyezzük a gombócokat, majd a paradicsomos szósszal alaposan meglocsoljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek