Elkészítés: A marhahúst összekeverjük a tojással és az apróra vágott hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.
Magasabb szélű serpenyőben felforrósítunk 1 dl étolajat, és a készre kevert marhahúsból apró, kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, a forró
olajban elősütjük (2-3 perc alatt). Ha ez megvan, akkor lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, és óvatosan, lassan felöntjük a paradicsomlével. Ismét visszatesszük a tűzre, és kb. 15 perc alatt készre pároljuk a gombócokat. Vigyázzunk, ne főzzük szét a gombóckákat.
Ha megfőtt, beletesszük a ribizlivelőt, és
egyet forralunk rajta.
Az időközben kifőzött tésztát kupacba tesszük a tányérra, a közepébe helyezzük a gombócokat, majd a paradicsomos szósszal alaposan meglocsoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre