hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi túrós krémes

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 15 dkg vaj
  • 1csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 tk ecet (20 %-os)
  • 2 ek tejföl
  • A krémhez:
  • 50 dkg krémes túró
  • 5 ek porcukor (+ a szóráshoz)
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 4 ek baracklekvár

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába tekerve 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután két gombóccá osztjuk és lisztezett felületen, egyenként 18x28 cm-es lapokká nyújtjuk.
  2. A lapokat egy tepsi hátára fektetjük, - amire előzőleg sütőpapírt helyeztünk - villával megszurkáljuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. A túrót kikeverjük a cukorral, 1/2 dl tejszínnel és ízesítjük a citromhéjjal. A maradék tejszínből habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
  4. Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvár felével, majd rásimítjuk a túrós krémet, a másik lapot szintén megkenjük a maradék lekvárral és a lekváros résszel lefelé ráborítjuk a töltelékre, és kissé rányomkodjuk.
  5. A süteményt folpackkal letakarjuk, és pár órát, vagy egy éjszakát pihentetjük, majd kockákra szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

    Még több túrós finomság >>> 

    Videóreceptek >>> 

    Házi sütemények >>> 

Ezek is érdekelhetnek