Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Villámgyors házi jegesteaszörp, fillérekből - százszor jobb, mint a bolti!

default user icon
MME
A nyári forróságban nincs jobb egy frissítő limonádénál! Vagy jeges teánál? Hogy ne kelljen választani, kevhetjük is a kettőt, sőt! Hogy villámgyorsan elkészíthessük, és ne kelljen órákat várni, mig a 30 fokban a tea kihűl, vagy a jeges vízben a cukor feloldódik, készítsünk jeges tea szörpöt! Finom, pénztárcabarát, és villámgyors enyhülést hoz a tomboló kánikulában!

Azt mindannyian tuduk, hogy ebben a hőségben a megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlenül fontos, azonban borzasztó nehéz másfél-két liter vizet legyűrni naponta. Frissít, és a benne lévő tein hatására élénkít a jeges tea, amivel csak egy gond van: ha nem akarod a bolti, agyoncukrozott, ízfokozókkal turbózótt változatot méregdrágán megvenni, akkor bizony meg kell főzni, majd megvárni, amíg lehül, és úgy elfogyasztani. Erre kínálunk egy csodálatos alternatívát a villámgyorsan elkészíthető jegestea-szörppel! Érdemes rögtön egy nagyobb mennyiséget készíteni belőle, hogy több napra elég szirupunk legyen. A házi ice teával garantáltan könnyebben megy majd a hidratálás!

HOZZÁVALÓK a házi jegestea-szörphöz:

  • 3 db citrom
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 tk teafű vagy 3 db filter


Elkészítése:

  1. A citromokat forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük őket, és lereszeljük a héjukat.
  2. Kifacsarjuk a gyümölcsök levét, és kimérünk belőle 1,5 dl-t. Felforralunk 3,5 dl vizet a cukorral, a citromhéjjal és a kimért citromlével, továbbá a megtisztított, lereszelt gyömbérrel. Kis lángon 5 percigfőzzük.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a teatojásba szórt teafüvet vagy filtereket a szirupba helyezzük, és kb. 5 percig ázni hagyjuk.
  4. A teatojás vagy a filterek  eltávolítása után a keveréket tiszta üvegekbe töltjük. 1:3 vagy 1:4 arányban vízzel hígítva fogyasztjuk, friss mentalevelekkel kínáljuk! Ebből a mennyiségből kb. fél liter szörp készíthető.

TIPP: aki szereti a pikáns ízeket, az a citromlé mellé, kb. 1 teáskanál megtisztított, lereszelt friss gyömbért is tehet!

Ezek is érdekelhetnek

Friss