A paprikákat alaposan megmossuk, a kápia szárait levágjuk, a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A csípős paprikáknál ha nem vagyunk rutinosak, használhatunk gumikesztyűt, ezzel védhetjük a kezünket és saját magunkat a csípősségből adódó esetleges kellemetlen helyzetek kialakulásától.
A csili- és a habanero paprikák szárait is levágjuk, és ezeket is nagyobb darabokra vágjuk, majd a tálba tesszük. Természetesen használhatunk más csípős paprikát is, és a mennyiséget is növelhetjük vagy csökkenthetjük, attól függően mennyire szeretnénk erősre a keveréket.
Egy késes aprítóba helyezzük a kápiát, a csípős paprikákat, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, lefedjük és 1-2 percig aprítjuk, pürésítjük. Az elkészült paprikakrémet fertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, egészen az üveg tetejéig töltjük, a tetejét rázárjuk. Az üvegben fénytől védett hűvös helyen hónapokig tárolhatjuk, vagy akár azonnal felhasználhatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a házi erőspaprika-krém: