Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíthetsz filléres házi légycsapdát, ha már idegesítenek a szemtelen repkedők

default user icon
MME
Amint beköszönt a nyár, nincs is jobb érzés, mint szélesre tárni és egész éjszakára nyitva hagyni az ablakokat. A friss, langyos levegővel azonban a bosszantó rovarok és bogarak is belibbennek a lakásunkba, és ha egyszer bejutottak, lehetetlenség őket kizavarni.

Legyen szó bármelyik szobáról, az erkélyről vagy a teraszról, mindenhol zavaróak tudnak lenni a legyek. Körülzsongják a szemetest, a tányérunkat és a poharunkat, meg persze minket is. A konnektorba dugható riasztószerek nem mindig hatásosak, sőt veszélyesek lehetnek a háziállatokra, az általuk keltett zizegő hang pedig sokakat zavarhat éjszakánként az alvásban.

Nem kell sem drága rovarriasztókat, sem különféle füstölőket venni, hogy távol tartsuk vagy éppenséggel "hatástalanítsuk" a legyeket. Egyszerűen és gyorsan készíthetünk házi légycsapdát az otthon található dolgokból is.

Így készíts házi légycsapdát:

Alapanyagok:

  • 1 db műanyag palack
  • Víz
  • Mosogatószer
  • Méz vagy szirup

Elkészítés:

  1. Egy késsel vagy sniccerrel kettévágjuk az üdítős műanyag palackot úgy, hogy az alsó része magasabb legyen, mint a teteje.
  2. Levesszük a kupakot és egymásba fordítjuk a palack két felét.
  3. Vizet töltünk a palackba, de ügyelünk rá, hogy a víz ne érje el az üveg száját. Pár csepp mosogatószert és mézet csepegtetünk a vízbe.
  4. A palack száját bekenjük mézzel vagy sziruppal.

A legyeket odavonzza majd a méz vagy a szirup, de amint átjutnak a palack száján, csapdába esnek a vízben. Ha már sok légy összegyűlt a csapdában, érdemes kiönteni őket és újra feltölteni a palackot, majd ismét bekenni a száját a csalinak szánt édességgel – mutatta be a filléres csapdát a thecountrychiccottage.net.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss