Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legjobb házi praktikák szúnyogok ellen

default user icon
MME
A nyári grillpartiknak nemcsak a vihar az ellensége, hanem a szúnyog is. Egy szúnyoginvázió könnyen tönkre teheti a kerti bulit. Ám több olyan módszer is van, amivel távol tarthatod magadtól a vérszívókat.

Nyári estén a kertben, vagy a balkonon ülve nagyon kellemetlen tud lenni, amikor az ember próbálja lecsapni, vagy a tenyerével elkapni a zümmögő szúnyogat, amik már szétcsípték. A boltokban számtalan szúnyogriasztót lehet kapni, ám nagyon sok természetes módszer is létezik a moszkitók ellen. 

Fűszernövények

A legkézenfekvőbb megoldás, hogy ültess sok fűszernövényt. A bazsalikom, a menta, a citromfű és a rozmaring illata is távol tartja a szúnyogokat. Mellesleg ezeket a fűszernövényeket remekül használhatod grillhúsokhoz, salátákhoz, szószokhoz és még limonádéhoz is. Az említett növények mellett szintén hatásos még, ha ültetsz néhány bokor levendulát. A levendula illatanyagait nemcsak a molyok, hanem a szúnyogok sem bírják.

Kávé

Ha elkészítetted a reggeli kávét, ne dobd ki a kávézaccot, szórd inkább rá a grillre, a forró parázsra. A füstje távol tartja majd a szúnyogokat.

Fokhagyma

A fokhagymát ugyan sokan nem szeretik az erős illata miatt, pedig nagyon sok jótékony hatása van ennek a fűszer-és gyógynövénynek. Tele van fontos ásványi anyaggal, vitaminnal, nagyon sok betegségre jó. Mellesleg a szúnyogokat is elűzi. Tehát ha grilleztek, vagy szalonnát süttök, akkor ne sajnáljatok fokhagymát használni.

 

Illóolajak

Ha van otthon teafaolajad, levendulaolajad, szegfűszegolajad vagy bármilyen más erős illatú illóolajad, akkor tegyél ki belőel egy kis tálkába a kerti asztalra. Ezeknek az illatát sem szeretik a vérszívók. Illóolajok helyett mécseseket is használhatsz. Sőt a szegfűszeg úgy is hatásos, ha egy citrusfélét teletűzdelsz szegfűszeggel.

Almaecet

Az almaecetet is bevetheted a szúnyogok ellen. Egy pohár almaecet odavonzza a szúnyogokat és csapdába is ejti őket.

Házi spray

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha nem akarjuk szétvakarni magunkat, ha a testünket bepermetezzük szúnyogriasztó spray-vel. Házilag, természetes anyagokból is készíthetsz hatásos permetet. 1/2 dl alkoholt keverj össze 1,5 dl vízzel, 20-30 csepp illóolajjal (pl. eukaliptusz, levendula, bazsalikom, citromfű). A keveréket üvegbe és fújd be magad vele mielőtt kimerészkedsz a szabadba.

VIGYÁZZ! MÁR EGY POHÁR SÖRTŐL A SZÚNYOGOK KEDVENCÉVÉ VÁLHATSZ >>>

ELLEPTÉK AZ ÉTELEIDET A MOLYOK? ÍGY SZABADULJ MEG TŐLÜK! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss