Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi amaretti keksz

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 35 dkg porcukor
  • 0,5 dl amaretto likőr
  • 35 dkg mandula
  • kristálycukor

Elkészítés

  1.  Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukrot, a likőrt és a darált mandulát.
  3. Egy nagyobb tepsibe dió nagyságú tésztacsomókat nyomunk egy habzsák segítségével.
  4. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük az amaretti kekszeket, majd amíg még melegek, megszórjuk kristálycukorral.

Ajánljuk még: 

MÉG TÖBB KEKSZ RECEPT >>> 

14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

ROPOGÓS KEKSZEK, COOKIE-K >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss